Blogi

Hinta nousee, hinta laskee

Sähkön, polttoaineiden ja raaka-aineiden hinnat ovat huipussaan, ja energiasta on suorastaan pulaa. Tilanne on hämmentävä, koska samalla puhutaan siitä, miten halpa uusiutuva sähkö muuttaa maailmaa, ja miten globalisaatio tehostaa maailmantaloutta.

Energiansiirron kestävä ketju

Teollisuuden peruspalikoiden hankinnalla ja niiden laadulla on merkitystä teollisuuden lopputuotteiden menestykselle.

Konttiliikenne on kontallaan

Suomen Huoltovarmuuskeskus on teettänyt viidentoista asiantuntijan haastatteluista koostuvan selvityksen globaalien konttimarkkinoiden tilanteesta ja mekanismeista.

Baumer laajentaa tarjontaansa Movetecilla – vastaa tuotantoprosessien seurattavuuden kysyntään

Sveitsiläinen automaatiotalo Baumer suoraviivaistaa tuotteidensa myyntiä ja toimituksia Suomeen. Yhtiön koko tuotevalikoima ja niiden tekninen tuki on nyt saatavilla Movetecilta.

Yhteisvetoomus: TKI-rahoitus nostettava 4 %:iin

Politiikka on joskus kummallista. Jotkut vähämerkitykselliset tai suorastaan haitalliset asiat runnotaan päätöksentekojärjestelmästä läpi määräenemmistön ja puoluekurin voimalla, ilman, että sen “kannattajatkaan” yksityisissä puheenvuoroissaan kannattaisivat sitä.

Nyt on rohkeuden aika

Talouden mittarit kääntyvät yläviistoon, ja suhdannepolitiikalta ja yritysstrategioilta odotetaan vahvan etukenon ottamista. Investointien sekä tuotantokoneistoon, että uuden sukupolven tuotteisiin pitäisi oikeastaan olla jo hyvää käynnissä. Edessä näkyy kasvun aika.

Vauhti kiihtyy – lämpö nousee

Vaikeana aikana yrityksiin kertynyt kysyntäpaine on alkanut purkautua. Sen seurauksena teollisuudessa on komponenttien, välituotteiden, raaka-aineiden ja palveluiden hankinta vaikeutunut.

Kevät tulee teollisuudellekin

Teollisuuden alkuvuosi on näyttänyt selvästi lämpenevää suhdannetta, vaikka toimintaedellytykset kulkutaudin edelleen jyllätessä ovat kaikkea muuta kuin optimistiset.

Todella! Tälläkö koneet pidetään käynnissä?

Movetecin voitelujärjestelmien asiantuntija Jere Korhonen kertoo voitelun merkityksen ja suosion kasvusta teollisuuden sovelluksissa.